Widdershoven Architecten bv

Het Bureau

Widdershoven Architecten is een architectenbureau gevestigd in Kerkrade, het zuiden van Nederland, maar het hart van Europa. Het bureau is gestart in 1987.
In deze 29 jaar is een zeer divers portfolio opgebouwd.

Widdershoven Architecten is gespecialiseerd in complexere opdrachten op het gebied van zorg, industriŽle gebouwen, leisure gebouwen voor meervoudig gebruik en stadions.
Maar ook voor minder complexe opdrachten wordt altijd de juiste balans gezocht tussen creatieve ideeŽn, vernieuwende ontwerpen en innovatieve materialen. Zo creŽren we maakbare architectuur en gebouwen die optimaal gebruiksvriendelijk zijn.

Er wordt altijd gezocht naar een ontwerp dat niet alleen functioneel en esthetisch is, maar dat tevens past binnen zijn context.
Wij kijken bij onze ontwerpen verder dan vandaag. Onze gebouwen moeten een lange tijd dienst kunnen doen voor het beoogde gebruik.

Healing Environment

Een healing environment is een (fysieke) omgeving die zich er op richt om het welzijn van patiŽnten, familie en werknemers te bevorderen en hun stress te verminderen. We zien healing environments vooral terug in de zorg. Het doel is dat mensen hierdoor sneller genezen of, in ieder geval, dat de (fysieke) omgeving de situatie van ziek zijn niet vervelender maakt. Er is sterk bewijs dat (het zicht op) natuur en frisse lucht hier aan bijdraagt. Ook zijn er aanwijzingen dat stilte en natuurlijk daglicht hier aan bijdraagt, maar daar moet nog meer onderzoek naar gedaan worden.

Het terugdringen van stressoren en het toevoegen van aangename gevoelens heeft een positieve invloed op het genezingsproces en op het medicijngebruik. Daarnaast ligt de algehele tevredenheid van de cliŽnten een stuk hoger.

Bij healing environment zijn een groot aantal factoren van belang om tot een succesvol project te komen. Wij onderscheiden onder andere:

- Het gebruik van licht (dag- en kunstlicht).
- Ramen & uitzicht
- Rust
- Type patiŽntenkamers
- OriŽntatie & routing
- Luchtkwaliteit
- Natuur
- Interieur
- Geur

Graag lichten wij onze werkwijze met betrekking tot healing environment in een gesprek toe.

laatst bijgewerkt 2016

Print deze pagina

© Widdershoven Architecten bv. http://www.widdershovenarchitecten.nl

© Widdershoven Architecten bv